Kollégáink elismerései

Kossuthos tanárok sikerei 2015 tavaszán

A tanév utolsó hetei nemcsak sok diákunk versenysikerét hozták, hanem több tanárunk szakmai munkájának elismerésére is sor került.

Ferenc Márta német szakos kolléganőnk a ballagáson vehette át a Titkó István-díjat, melyet minden évben egy olyan kollégánk kaphat, aki Titkó Igazgató Úr szellemi örökségéhez méltóan, magas szakmai és erkölcsi színvonalon, a Kossuth Gimnáziumért áldozatokat vállalva, tanítványai örömére végzi munkáját.

Aleva Tünde franciatanárnő sokéves magas színvonalú versenyfelkészítő, tehetséggondozó munkájáért vehette át májusban a komoly elismerést jelentő Bonis Bona-díjat.

Brósch Zoltán matematika szakos tanár úr eredményes versenyfelkészítő munkájáért kapta meg a Graphisoft-díjat.

Két nyugdíjas kollégánk is nagyon rangos elismerést kapott:

Dudics Pál tanár úr a fizikus berkekben igen rangos Ericson-díjat vehette át a fizika tehetségek gondozásáért, Dudics Pálné orosz szakos tanárnő több évtizedes sikeres versenyfelkészítő munkája elismeréseként pedig a Bonis Bona-díj büszke tulajdonosa lett.

Asztalos József tanár úr a kosárlabda diákolimpián részesült a „Legeredményesebb testnevelő” elismerésben.

Videó Dudics Pál tanár úrról: https://www.youtube.com/watch?v=vio2DdGxQrg

 


 

Iskolánk tanárainak elismerése

Nemzeti ünnepünk alkalmából gimnáziumunk két munkatársa a Debreceni Egyetem elismerésében részesült.
Március 13-án Németiné Vígvári Edit történelem szakos és Dr.Krakomperger Zsolt biológia szakos tanár kollégánk vehette át magas színvonalú munkájáért a Kiváló Dolgozó kitüntetést.
Az ünnepségről szóló cikk és fotók a Debreceni Egyetem oldalán elérhetők.
nemeteinevigvariedit  krakompergerzs

 


Kovácsné Malatinszky Márta tanárnő

2014. október 16-án Budapesten az MTA egyik dísztermében vehette át a KÉMIA OKTATÁSÉRT díjat. Az elismerést olyan a pedagógusnak ítéli oda a kuratórium, aki a tehetséggondozásban és a kémia megszerettetésében, sikeres művelésében és műveltetésében szerez hosszú távon érdemeket.

Az elismeréshez kapcsolodó cikkek: weborvos.hu  haon.hu

 


 

Czimer Györgyi magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő

2014. március 25-én a budapesti Duna Palotában rendezett  ünnepségen vehette át a „BONIS BONA* – A nemzet tehetségeiért” díjat. Az elismerést a tehetséggondozás területén kimagasló munkát végző tanárok, szakemberek kaphatják meg. Az eseményről beszámoló is készült, valamint a Debreceni Egyetem honlapján is értesülhettünk.

*„Bonis bona discere” latin közmondás. Jelentése: „jótól jót tanulni”.

 


 

Dr. Kirsch Éva igazgatóhelyettes, fizika vezetőtanár kollégánk

sokéves és rendkívül eredményes tehetséggondozó tanári munkájáért az egyik legrangosabb elismerést, a MOL Tehetséggondozásért Díjat nyerte el. A tanárnő az elismerést 2014.március 12-én Budapesten vehette át ünnepélyes keretek között. Kolléganőnkről  rövid portréfilm is készült, melyet a díjkiosztón is bemutattak, és a www.haon.hu hírportálon olvasható cikkben is megtekinthető.


 

Pocsainé Béres Edit iskolánk titkárságának irodavezetője,

magas színvonalú munkájáért a Debreceni Egyetem Rektorának Elismerő Oklevelét kapta.


 

Dr. Futóné Monori Edit tanárnő és Asztalos József tanár úr

tevékenységét „BONIS BONA* – A nemzet tehetségeiért” díjjal ismerték el a versenyekre való felkészítésben. A díjátdóról cikk is készült.


 

Dr. Krakomperger Zsolt tanár úr

eddigi sikerei alapján PRO PROGRESSZIO Ösztöndíjban részesült.


A 2010/2011-es tanév

nem csupán sok-sok diákunk számára hozott nagyon szép sikereket a különféle versenyeken (ezek a bal oldali  "Versenyek, eredmények" menüpontban megtekinthetők!), hanem iskolánk tanárai is több elismerésben részesültek, illetve komoly tudományos eredményt értek el.

Dr. Bohdaneczky Lászlóné tanárnő idén két rangos országos kitüntetésben is részesült: először a Curie Alapítvány Tehetséges Gyermekekért díját kapta meg, júniusban pedig volt középiskolai diákjai jelölései alapján megkapta a MOL Mester-M díját.

Kovácsné Malatinszky Márta tanárnő a DE kiváló vezetőtanára kitüntető címet kapta meg.

Gombos Eszter tanárnő a DE rektorának dicsérő oklevelét vehette át.

Sáriné dr. Gál Erzsébet tanárnőt a DE TEK elnökének elismerő oklevelével tüntették ki.

Dr. Mészáros Csaba tanár úr diákjai sok éves sikeres OKTV-felkészítéséért kapott tanári különdíjat.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzattól a tehetséggondozás terén végzett eredményes tevékenységéért t is több tanárunk vehetett át ünnepség keretében dicsérő oklevelet:
Kovácsné Malatinszky Márta, Dr.Mészáros Csaba, Dr. Ölveti Klára, Sáriné dr. Gál Érzsébet, Szakály Árpád, Dr. Szegediné Nagy Judit és Új Imre kapott elismerést.

Gimnáziumunk szakmai színvonalát növeli az is, hogy egyre több kollégánk képzi tovább magát, s doktorál a maga szakterületén. Idén ez négy tanárunknak sikerült: Kiss Gabriella ésKovács Szilvia tanárnők, valamint Krakomperger Zsolt és Matolcsy Kálmán tanár urak a közelmúltban nyerték el a doktori tudományos fokozatot.